NBF logo nieuw

Nederlandse kampioenschappen A-klasse  2018.

Datum: 12 januari 2017

Onderwerp: Informatie Nederlandse kampioenschappen A-klasse 

Hierbij ontvangt u de informatie over de Nederlandse Singles & Doubles kampioenschappen A-klasse 2018.

Data: Zondag 1 april, zaterdag 14 april en zondag 15 april 2018.

Locatie: Dolfijn Bowling | The Plays To Be Ringbaan Oost 2a 5013 CA TILBURG

Schema: Zondag 1 april 2018: Voorronde serie 1 (8 games) 10.00 uur – 14.00 uur

Zaterdag 14 april 2018: Voorronde serie 2 (8 games) 10.00 uur – 14.00 uur

Voorronde serie 3 (8 games) 15.00 uur – 19.00 uur Zondag 15 april 2017:

Finalerondes Singles & Doubles 09.30 uur – 18.30 uur

Inschrijvingen

Inschrijving voor het NK A-klasse 2018 is alleen online mogelijk. De inschrijving gaat open op woensdag 17 januari om 12.00 uur. Inschrijving voor de 3 series gaat op basis van binnenkomst. Er wordt de deelnemers bij inschrijving ook gevraagd een tweede serie op te geven. Hierin worden zij ingedeeld wanneer de serie van de eerste voorkeur vol is. Deelnemers geven bij inschrijving direct hun dubbelpartner door. Een individuele deelnemer wordt, indien mogelijk, aan een medespeler gekoppeld. Een garantie op deelname aan het Doubles Event is niet mogelijk. 

 Nieuwe opzet

Sinds 2017 is het All-Events klassement geschrapt. Er wordt enkel nog gestreden om de Singles & Doubles titels. Voor het Doubles Event worden ook dit jaar aparte finales georganiseerd. Alle deelnemers spelen acht games voorronde. De beste 4 heren plaatsen zich direct voor de derde ronde, de nrs. 5-24 plaatsen zich voor de tweede ronde. Bij de dames wordt geen tweede ronde georganiseerd, de beste 8 na de voorrondes plaatsen zich voor de derde ronde. De beste 4 duo’s na acht games voorronde plaatsen zich voor de halve finales van het Doubles Event. Voorrondes worden gespeeld volgens Amerikaans systeem met 2 spelers/speelsters per baan. Mixed Doubles zijn niet toegestaan.

Baancondities

Tijdens het gehele NK wordt gespeeld op één oliepatroon zoals ook tijdens het ECC 2018 gebeurt, waarvoor dit NK tevens het kwalificatietoernooi is. Tijdens het NK wordt er gespeeld op een medium patroon, wat later bekend wordt gemaakt. Finaledag Tweede ronde heren De nrs. 5 t/m 24 na de voorrondes worden op basis van die ranking ingedeeld in vier poules van vijf spelers. In deze poules spelen de deelnemers vier games, waarna de winnaars van de poules doorgaan. De pinfall uit de voorronde wordt niet meegenomen. Top 8 De beste 8 dames na de voorrondes spelen vijf games, waarna de beste 4 zich plaatsen voor de halve finales. De beste 4 heren na de voorrondes en de vier poulewinnaars van de tweede ronde spelen ook vijf games om te bepalen welke 4 spelers zich plaatsen voor de halve finales. De pinfall uit eerdere rondes wordt niet meegenomen. Top 4 De top 4 heren en dames spelen halve finales best-of-3 games zoals ook bij het ECC 2018 gebeurt. De totale pinfall na de top 8 bepaalt plaatsing. De hoogst geplaatste speelt tegen de laagst geplaatste en de twee spelers daartussen spelen tegen elkaar, wie het eerst 2 games wint gaat door. De twee verliezers worden beide 3e . Top 2 De top 2 heren en dames spelen finale best-of-3 games. De winnaar is Nederlands kampioen Singles. De verliezer eindigt als 2e . Opvullen finaleplaatsen Bij afwezigheid/blessures van spelers/speelsters die zich hebben geplaatst voor één van de finales worden de eventueel opengevallen plaatsen opgevuld door de eerstvolgende beschikbare speler/speelster.

 Deelname & kosten

Deelname staat open voor alle leden van de NBF. Deelnamekosten NK A-klasse 2018 bedragen: Heren: € 55,- Dames: € 50,- Prijsuitreiking De prijsuitreiking voor de Singles & Doubles wordt direct na afloop van de Singles finales georganiseerd. Sportprijzen Voor zowel de heren als de dames: Singles: Doubles: Nrs. 1,2,3 – sportprijzen Nrs. 1,2,3 – sportprijzen Extra prijzen Buiten de sportprijzen worden mogelijk extra prijzen beschikbaar gesteld. Deze extra prijzen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit gratis deelnamebewijzen voor toernooien in Nederland. Bij aanvang van het toernooi zal het definitieve prijzenschema bekend worden gemaakt. Uitzending naar ECC De winnaars van het NK A-klasse Singles Event 2018 verwerven het recht om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de European Champions Cup 2018, 22-29 oktober 2018 in Langen (Duitsland). Uitzending naar de European Champions Cup 2018 gebeurt op eigen kosten. De NBF vergoed wel het inschrijfgeld. NB! Recht op uitzending geldt alleen voor de spelers en speelsters in bezit van de Nederlandse Nationaliteit, want zonder de Nederlandse Nationaliteit is uitzending niet toegestaan. We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en vragen u deze circulaire te verspreiden onder uw leden. Alvast bedankt voor u medewerking.

Met vriendelijke groet, Jan Jaap van der Sar Nederlandse Bowling Federatie